Gönderen Konu: Cem Karaca  (Okunma sayısı 732 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı efendi

• Nostalji Arşivci
Cem Karaca
« : 16-10-2007, »
MERHABA GENCLER VE DAIMA GENC KALANLARselam nostalji üyeleri sizlere biraz cem karaca ile ilgili bildiklerimi anlatmak istiyorum hadi gelin 1970 lere dönelim ayni mahallenin cocuklari oldugumuz gibi evlerimizde karsi karsiya idi dolayisiyle annesi toto karaca(cok iyi bir tiyatro sanatcisi)bizleri tanirdi hatta zaman zaman ekmek almaya firina yollardi o zamanlar türkiyede bati müzigi icra eden gruplar fazla yokdu oysa ben hep yabanci parcalar dinlerdim ve cem karacada acik hava sinamalarinda filim baslamadan önce cikar bir kac ingilizce parcalar söylerdi daha sonralarida hepinizin bildigi gibi altin mikrofon yarismasindaki emrah parcasiylada iyice meshur oldu artik her konseri bir olay oluyor cikardigi tüm plaklar kapis kapis satiliyordu daha sonralari memleketin sorunlarini dile getiren sarkilar söylemeye basladi bu nedenlede malesef kominist damgasini yedi ve almanyanin münih sehrine yerlesmek zorunda kaldi aslinda o bir seylerin degismesi gerektigini anlatmak istiyordu ama anlamadilar veyahut anlamak istemediler mesela 2 bölümden olusan ACI DOKTOR´u cikartti bunun üzerine bütün doktorlar ayaklandi ve bu plagi toplatildi arkadaslar simdi tarih 2007 hala öyle degilmi babasinin parasi olmadigindan bebekler hastahanelerde rehin kalmiyormu ne demisler dogru söyliyeni 9 köyden kovarlar neyse kader bizi münihde yine yan yana getirdi burada tercüman bürosu olan meral isimli bir bayanla birlikte yasamaya basladi ve burada yasayan ve ezilen türklerin problemlerini isleyen sarkilar yapmti ben o aralar devamli is icabi türkiyeye gidip geliyordum bunu bilen toto karaca benden cem karacanin sahne kiyafetlerini kendisine götürmemi rica etti düsünebiliyormusunuz hayrani oldugunuz sanatcinin kiyafetleri size emanet ediliyor daha sonralarini herhalde biliyorsunuz rahmetli cumhur baskanimiz turgut özal´dan özür ve af diledi ve tekrardan türk vatandasligina alinarak geri döndü bütün samimiyetimle söylüyorum cem karaca kati süretle bülücü degildi bilakis yüregi hep memleket hasretinle carpan sapina kadar bir türk insani idi onu hep böyle bilin ve rahmetle anin
efendi(haluk)
« Son Düzenleme: 19-10-2007, Gönderen: Pila_ »

Çevrimdışı Zirvedekiler

• Nostalji Arşivci
    • İZZET GÜNAY RESMİ SİTESİ
CEM KARACA
« Yanıtla #1 : 19-10-2007, »
BU GÜZEL ANINIZI BİZLERLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.. GERÇEKTEN OKURKEN DUYGULANDIM...
HAYAT SEVGİYLE BAŞLAR - DAİMA KENDİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜ DOĞRU ZANNEDEN İNSAN NE ZAVALLIDIR

Çevrimdışı AyzeK

• Nostalji Hayranı
  • **
Cem Karaca
« Yanıtla #2 : 21-10-2007, »
SAOL KARDESİM SAOL PAYLŞIMIN İÇİN
(AyzeK)   Bırakalım Bu Mevzuyu ,Sonu Gelmez Sözlerin, Bak, Dolu Verdi Aglamam Diyen Gözlerin, Haydi Kalk Sigaranı Unutma, Burası Kapanıyor, Bu Saate Bulamayız ,Sigarasızda Sabah Olmuyor.

Çevrimdışı TARGET

• Nostalji Sever
  • *
Cem Karaca
« Yanıtla #3 : 23-10-2007, »
Haluk abi, sizin de solediğiniz gibi, Cem Karaca'nın yaptığı müzikte  memleket sorunlarından bahsetmesi, sosyal yaralara temas etmesi, komunist damgası yemesine neden olmuş,o dönemler mevcut siyasi havanın da şüphesiz etkisi vardır.Karaca'nın memleket sevgisinden zerre kadar kuşkum yok,eminim bir çok kişi de aynı fikirdedir.Müziğiyle,tarzıyla orjinal bir insandı, ruhu şad olsun

Çevrimdışı nirvana

• Bayan Moderatör
  • *
  • you know you're right
    • www.uiportal.net
Cem Karaca
« Yanıtla #4 : 23-11-2008, »
çok güzel bir paylaşım haluk abi..okurken duygulanıyor insan yüreğine sağlık..bende kendisiyle tanışma fırsatı bulmuştum..çok kaliteli bir sanatçıydı..ruhu şad olsun
sen gittin saçlarıma erimez karlar yağdı..mevsimlerin tadı yok baharım sende kaldı

Çevrimdışı karaca75

• Nostalji Sever
  • *
Cem Karaca
« Yanıtla #5 : 03-12-2008, »
Cem Karaca Turgut Özal dan ne af ne de özür diledi. Yok böyle bir şey. Türkiye krallık olmadığı için Turgut Özal ın böyle bir yetkisi yok. Çok merak edenler youtube da cem karaca oradaydım adlı belgeseli izlesinler.

Birde şu yazıyı okuyun :

http://www.stargazete.com/acikgorus/sol-8217-un-cem-karaca-ile-imtihani-96694.htm

ve artık Cem Karaca özür diledi af diledi elini öptü dedikodularına değer vermeyin.
« Son Düzenleme: 03-12-2008, Gönderen: karaca75 »

Çevrimdışı saniki

• Nostalji Sever
  • *
Cem Karaca
« Yanıtla #6 : 06-05-2009, »
teşekkürler , bu iyi oldu.

Çevrimdışı BeYHuDe

• Nostalji Duayeni
  • Şah desen, kul desen...
Ynt: Cem Karaca
« Yanıtla #7 : 09-03-2011, »
Cem Karaca Turgut Özal dan ne af ne de özür diledi. Yok böyle bir şey. Türkiye krallık olmadığı için Turgut Özal ın böyle bir yetkisi yok. Çok merak edenler youtube da cem karaca oradaydım adlı belgeseli izlesinler.

Birde şu yazıyı okuyun :

http://www.stargazete.com/acikgorus/sol-8217-un-cem-karaca-ile-imtihani-96694.htm

ve artık Cem Karaca özür diledi af diledi elini öptü dedikodularına değer vermeyin.

Teşekkürler. Toplumca linç etmeye çalıştığımız ve kısmen de başarılı olduğumuz bir isim Cem Karaca. 'Parka'sını hiçbir şarkıya değişmem; ne zaman dinlesem tüylerim diken diken olur. Nasıl güzel bir öykü anlatımıdır, kısacık bir süreye koca ömürleri sığdırmıştır ve bir parka bir ailenin o yıllardaki umudu ve mirası olabilmektedir. Çok acı yıllar yaşadık, keşke o kadar çabuk unutmasaydık. Zaman zaman kendi adıma çok utanırım.
İnsan, yüreğinin inkâr etmediği yere aittir...

Çevrimdışı mustaf

• Nostalji Duayeni
  • Aşk Dikenli Bir Hayat Sevenlerdemi Kabahat
Ynt: Cem Karaca
« Yanıtla #8 : 21-10-2011, »
paylaştığın için tşklerrr
Hafif hafif çiseleyen yağmurda kalırsan saçlarını okşayan her tanede beni hatırla