Gönderen Konu: Cem Karaca  (Okunma sayısı 158 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hitman

• İmtiyaz Sahibi
Cem Karaca
« : 22-07-2011, »
Yıl 1988 - 1989 ben 8 - 9  yaşlarında ama Cem Karaca'nın bütün şarkılarını ezbere bilmekteyim. O yıllarda Kıbrıs'ta Barış Mitingleri vardı. O mitinglerin birinde Cem karaca'da şarkı söylemek için gelmişti.Sahneye önce Kıbrıslı bir iki grup çıkmıştı sıra Cem Karacaya gelmişti .Beyaz takımları ve beyaz şapkası ve Klasik gözlükleri ile hiç unutmayacağım o muhteşem tarzı ile şarkılarını söylemeye başlamıştı. O gece plana göre 3 şarkı söyleyecekti ama halk sahneden inmesine izin vermedi. 3 şarkısını söylemişti ama herkesin o dönem dilinde olan Ceviz Ağacı şarkısını söylememişti hatırladığım o gece Cem Karaca 12 şarkı söylemişti. Ceviz Ağacı şarkısını o 12 şarkı dışında 3 defa daha yoğun istek üzerine söylemişti.Cem Karaca Kıbrıs Türk halkı üzerinde büyük bir sevgiye sahipti(Halada Öyle).Çünkü Cem Karaca Kıbrısa bütün zorluklara rağmen Türkiyeden gelip konser veren ilk sanatçıdır...Bu arada Cem Karacaya o 12 şarkının 9 tanesinde sahnede eşlik etme fırsatı buldum nasıl oldu bilmiyorum en önde olmam ve bütün şarkılarını ezbere söylemem dikkatini çekmişti ve kendimi bir anda sahnede Cem Karacanın yanında buluverdim.Birlikte şarkılarını söylemiştik...Keşke o dönemli kaydetme şansım olsaydı.Hayatımnın en anlamlı ve benim için çok özel hiçbirzaman unutamayacağım güzel bir anı yaşamıştım. Allah Büyük Ustaya Rahmet Eylesin Yattığı Yer Nur Mekanı Cennet Olsun....

Çevrimdışı DISCOVER

• Nostalji Tutkunu
  • ErkinBarışCem AnadoluPopRock
Ynt: Cem Karaca
« Yanıtla #1 : 22-07-2011, »
Güzel  bir anı, kim bilir belki de bir kaydeden olmuştur!..

Çevrimdışı BeYHuDe

• Nostalji Duayeni
  • Şah desen, kul desen...
« Yanıtla #2 : 22-07-2011, »
Büyük yorumcuydu...
İnsan, yüreğinin inkâr etmediği yere aittir...

Çevrimdışı ademone

• Nostalji Arşivci
« Yanıtla #3 : 23-07-2011, »
malesef bizimkiler 70yilardaki konserlerini video veya kameraya cekmemisler..ona cok darginim
NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE.

Çevrimdışı arsivplak

• Nostalji Hayranı
  • **
« Yanıtla #4 : 14-08-2011, »
Yil 2001-2002 tam net hatirlamiyorum,
Cem Karaca Kurtalan Ekspres ile Izmir'e konsere gelmisti,
Konser oncesi radyocu bir arkadasimla beraber Ahmet Guvenc-Bahadir Akkuzu'yu misafir ettik, 3-4 yil oncesinde de Baris Manco ile konsere geldiklerinde yine uzun sureli bir sohbetimiz olmustu..
Aksam olup konser basladi ve konser arasinda Kurtalan Ekspres sarki soylerken bende Cem Karaca'nin yanina gittim ve onun plak olarak yayimlanmamis ve cok az bilinen farkli versiyon sarkilarindan olusan bir CD verdim, once imzalatmak istedigimi dusundu, kalem ariyordu ki "bu sizin unuttugunuz sarkilariniz" dedim, CD nin kapagini acti ve ona yazdigim "Bu CD'yi gunun birinde Cem Karaca'ya hediye edecegim" yazisini okudu, cok sasirdi ve ekledi "nerden buldun bunlari yahu.."
CD'deki parcalarin bir kismi zamanla Volume1-2-3-4 te yayinlandi, Gecenin Karasi,Kazak Abdal vs.
sonra o kisacik arada Oy Gulum Oy / Kara Sevda farkli versiyonlarin hikayesi anlattim.. dogal olarak hatirlayamadi.. 30 yil oncesi.. sonra esinin yanina gidip CD'yi bizzat saklamasini istedi.. sarkilari dinledimi bilinmez.. konser bitince izdiham oldu ve tekrar gorusemedik, bu onu son gorusumdu, tipki 1998 de Baris Manco'yu son gorusum gibi...

Çevrimdışı mustaf

• Nostalji Duayeni
  • Aşk Dikenli Bir Hayat Sevenlerdemi Kabahat
« Yanıtla #5 : 21-10-2011, »
usta şarkıcılardan
Hafif hafif çiseleyen yağmurda kalırsan saçlarını okşayan her tanede beni hatırla